Ovog septembra, 5 fenomenalnih mladih šefova, mega zvezda kulinarske scene Beograda, kuvaće na humanitarnoj gala večeri – 5 Star Dinner, koju već četvrtu godinu zaredom organizuje magazin Vino & Fino.
5 Star Dinner se održava u četvrtak, 25. septembra 2025. u restoranu Legat i deo je prestoničke gastronomske manifestacije EAT Belgrade koja se tradicionalno odigrava u poslednjoj nedelji septembra, ovog puta od 24. do 28. septembra.
Sav prihod prikupljen na ekskluzivnoj večeri 5 Star Dinner ove godine biće doniran humanitarnoj organizaciji SOS Dečija sela Srbija.
U četvrtak, 25. septembra, u jednoj kuhinji, sa jednim ciljem kuvaće – Anđela Risimić (S5 by Angie), Vladimir Kučera (Delirium Silence), Marko Đerić (Langouste), Ivan Tasić (Salon 1905) i Milorad Božić (Legat), a sav prihod od večere biće doniran direktno na račun organizacije SOS Dečija Sela Srbija.
Do sada, magazin Vino & Fino, kroz 5 Star Dinner, prikupio je gotovo 5 miliona dinara i donirao u humanitarne svrhe.
5 Star Dinner se održava uz podršku kompanije Telekom Srbija, kao i prijatelja manifestacije, kompanija METRO I FRANCHET.
Svoje mesto na humanitarnoj gala večeri 5 Star Dinner možete obezbediti putem uplate od najmanje 20.000 dinara na račun organizacije SOS Dečija Sela Srbija.
Na ovom linku možete preuzeti uplatnicu sa naznačenim svim podacima o uplati.
Na uplatnici se nalazi i QR kod, pomoću kojeg, ako vam je tako lakše, možete izvršiti uplatu putem vaše mobilne banking aplikacije. U tom slučaju, postupak je sledeći: u svojoj mobilnoj banking aplikaciji potražite opciju za plaćanje putem IPS QR koda, skenirajte QR kod i potom pratite dalja uputstva za plaćanje.
Kako bi i vama i nama olakšali proceduru rezervacije mesta na večeri 5 Star Dinner, molimo vas da, odmah nakon uplate, na email adresu redakcija@vf.rs dostavite vaše ime i prezime, i, ukoliko ste uplatili više mesta na večeri, broj osoba koje će biti u vašoj pratnji.
Večera je ograničena na 100 gostiju.
Piće dobrodošlice
The Blanc de Blancs 2023
Vinarija Deurić, Fruška gora
Pozdravi iz kuhinje
Tarpoš Sauvignon Blanc 2023
Vinarija Tarpoš, Šumadija
Egzotični tartlet
Ike Jime karpaćo, čvarci od brancina, limun coulis, žele od marakuje
šef Milorad Božić
Chardonnay Atila 2023
Atelje vina Šapat, Fruška gora
Odbegli zec
Konfitirani zec, krema od šargarepe, gel od laktofermentisane šargarepe, konsome od zeca, krema od karamelizovanog karfiola
šef Ivan Tasić
Legat 1903 Viognier 2022
Vinarija Legat 1903, Šumadija
Potočna pastrmka
Potočna pastrmka kuvana u puteru, pena od pirotskog kačkavalja, sos od spanaća,
krema od celera
šef Vladimir Kučera
Bagrina Matalj 2023
Vinarija Matalj, Negotin
Božanstvena komedija
Ručno rađena pasta od bundeve punjena konfitiranom pačetinom, hladna redukcija od paprike i višnje, velute od bundeve, ukiseljeni lešnici
šefica Anđela Risimić
Prokupac Aleksandrović 2021
Vinarija Aleksandrović, Šumadija
Jagnje u bašti
Jagnjeća rebra na ćumuru, kamilica, miso patlidžan, holandez od zelenog bilja, prah od izgorelog limuna, mladi spanać
šef Marko Đerić
Beli Kamen Syrah 2017
Vinarija Temet, Tri Morave
Petit Five
by 5 Star Chefs
Kraljica 14 YO
Destilerija Zarić, Kosjerić
Dimello kafa