5 Star Dinner

5 star dinner

U okviru prvog Belgrade Restaurant Show, u hotelu Square Nine 29. septembra održana je velika humanitarna večera 5 Star Dinner koju su zajedno pripremili šefovi najpoznatijih fine dining restorana u našoj zemlji. Jela sa potpisom Jasmine Vukašinović, Filipa Ćirića, Krsta Radovića, Dušana Todića i Vanje Puškara, pet velikih domaćih šefova, uparena su sa odabranim etiketama velikih domaćih vina iz vinarija Aleksandrović, Matijašević, Matalj, 100 žena, Vinčić i Zvonko Bogdan.


Na večeri je prikupljeno milion i 173 hiljade dinara, namenjenih za donaciju Svratištu za decu u Beogradu, koje deluje u okviru Centra za integraciju mladih.


Događaj 5 Star Dinner, pored kompanije Telekom pod čijim pokroviteljstvom se održao Belgtrade Restaurant Show, nesebično su podržale kompanije: Copr JVJV donacijom dela namirnica, Podrum Palić svojom izvrsnom šljivovicom Baraba služenom kao dižestiv na večeri, Studio 54 tanjirima i opremom, 5 Senses vrhunskim čašama, Plantaže 13. juli izvrsnim maslinovim uljem, kao i Callebaut finom čokoladom, mesara Jokić vrhunskim mesom i Žuna svojim ručno pravljenim maslacem...Za prelepe cvetne aranžmane pobrinula se Danijela Radanov, a za tehniku - kuća Inovations. Pored celokupnog tima iz hotela Square Nine koji je nesebično radio na organizaciji i realizaciji večere, u pomoć su uskočili i somelijeri Iva Bogunović, Tamara Civić i Vuk Štefanović. Svoj doprinos dao je i virtuozni pijanista Nemanja Nikolić koji je nadahnuto svirao tokom večere.