Prva beogradska gastronomska konferencija

prva beogradska gastronomska konferencija

Deo ovogodišnjeg Belgrade Restaurant Show-a je i Prva beogradska gastronomska konferencija, koja će se održati 30. septembra u hotelu Metropol Palace u Beogradu. U kom pravcu se razvija beogradska gastro scena, koja je sudbina visoke gastronomije u Srbiji i hoćemo li konačno dobiti tu dugo željenu Mišlenovu zvezdu? Na ova, ali i mnoga druga aktuelna gastronomska pitanja pokušaće da odgovore neka od najpoznatijih imena među restoraterima i gastronomima naše zemlje.

Krsto Radović, poslastičar i osnivač čuvene beogradske poslastičarnice Mandarina Cake Shop zajedno sa Jasminom Vukašinović iz novosadskog restorana fine kuhinje Jasmin a Maslina i Stevanom Beljićem, talentovanim kuvarom iz Koordinata Street-a, popularnog street food projekta sa Zemunske pijace, govoriće o budućnosti gastronomije i restoraterstva u Srbiji i o novim, manjim konceptima ugostiteljstva koji polako osvajaju prestonicu.

Šta se dešava sa fine dining-om u Beogradu i hoće li krajem godine konačno zasijati famozna Mišlenova zvezda, odgovoriće Vanja Puškar, osnivač New Balkan Cuisine koncepta i vlasnik restorana Iva i Tisa.

Na panelu pod nazivom Fine&Online pridružiće im se i dva online znalca – Pavle Branković Paqito, najpoznatiji food influenser i Slobodan Radeta, osnivač poznate beogradske škole kuvanja Il Primo i popularnog podkasta Umami šegrt.

Kako je bilo nekad, a kako je sad u beogradskim kafanama pokušaće da objasne iskusni ugostitelj stare škole Jovan Mrđenović, vlasnik restorana Tabor, kao i Srđan Stojanović, ugostitelj koji je uspeo da ponovo oživi staru kafanu Suvobor.

Kroz poslednji panel pod nazivom A taste of home i inspirativnu priču o važnosti lokalnog proizvoda u restoraterstvu i gastronomiji jedne zemlje, vodiće vas Tijana Žunić, kreatorka najomiljenijeg putera među ugostiteljima, Žuna maslaca, Srba Jovanović, osnivač Balkanskog festivala sira, Momčilo Đurđić, brend ambasador pirotske gastronomije i čuvene peglane kobasice.

Jednodnevna gastro konferencija počinje u 11 i traje do 17 časova i ograničena je na 100 posetilaca. Rezervacija mesta je obavezna, a cena celodnevne ulaznice je 4.500 dinara. Cena za pojedinačne panele je 1.500 dinara.