Home / Osteria Mozzarella
Na zahtev gosta, svaka pasta može da se pripemi u koturu parmezana koji ne sme biti mlađi od 24 meseca. Ovo je samo jedna od specifičnosti restorana Osteria Mozzarella, koji se pretvorio u „zlatni standard“ Beograda kada je u pitanju autentična italijanska kuhinja: dakle ne samo pice i paste, već regionalne kuhinje od Trsta do Sicilije. Jelovnik je verovatno najinformativniji u Beogradu, jer nudi i opise jela i njihov geografsko-kulturni kontekst, podeljen po italijanskim regijama. Za sve to odgovoran je iskusni šef Dejan Stanković, koji je u A Bloku stvorio istinsku oazu italijanske kuhinje kojom neprekidno odjekuje zveket escajga i žamor zadovoljnih gostiju.
MENI
Predjelo
Insalata “Mozzarella” /Salata kuće
Regija: Abruzzo
Rukola, čeri paradajz, mozzarella sir sa domaćim pesto sosom
Glavno jelo
Risotto di Spoleto / Rižoto Spoleto
Regija: Umbria
Kremasti rižoto na tartufati sa suvidiranim svinjskim fileom, parmezanom, puterom, crnim tartufima i bosiljkom
Dezert
Torta al cioccolato / Čokoladna torta
Regija: Campania
Čokoladna torta sa prelivom od maline